Snadná údržba jídelního prostoru. Jaký nábytek vybrat?

Mnohé prodejny s nábytkem nabízí do jídelního prostoru mnohdy zcela nevyhovující kousky. Na co se zaměřit a jaký nábytek si vybrat? Podívejte se na praktické poznatky.

Rozkládání je praktické

Zatímco při běžném počtu členů vaší domácnosti je příjemné mít prostoru na jídelním stole tak akorát, když si přejete večer hrát deskové hry, nebo se chystáte na rodinnou sešlost nebo oslavu s přáteli, hodí se mít rozkládací nohy. Tyto stolové podnože vám umožňují zcela snadno měnit podobu vašeho jídelního prostoru. Navíc se takto vytvořený stůl skvěle udržuje.

Pozor na příliš mnoho profilů

Zatímco nábytek do obývacího pokoje může být svou strukturou ozdobný, u jídelního stolu a židlí byste měli oceňovat především hladké a snadno udržovatelné linie. Jistě si nepřejete po každém jídle lovit drobné nečistoty v záhybech jídelního nábytku. Čím čistší linie, tím lepší pro vás.

Čalounění zvažte

Jste zvyklí sedávat na židle, které mají čalounění? Opěrka zad i podsedák je jistě příjemnou záležitostí. Pouze byste měli vědět, zda je tato židle pro vaši domácnost vyhovující. Máte menší děti, kterým se občas stane, že kousek jídla upustí? Chodíte do jídelního prostoru také v oblečení „na ven“? Místo čalouněných židlí můžete zvolit raději snímatelné podsedáky. Ty vám nabídnou příjemné posezení na teplé podložce, zároveň je ale můžete kdykoliv vyprat.

S doplňky to nepřehánějte

Milujete dekorace? Vždy byste si měli uvědomit, že tyto prvky musíte při každé údržbě jídelního prostoru zvedat a čistit. Polička s drobnostmi z dovolené se tak může stát skutečnou noční můrou. Prostor kuchyně by měl prostor spíše nabízet, než abyste jej ubírali množstvím dekorací a předmětů. Hladké plochy s jedním centrálním prvkem jsou mnohem snadnější řešení. Je libo například originální obraz na stěně?

Jídelní prostor by měl být praktický, snadno udržovatelný a světelný.