3 tipy pro moderní koupelnu

Přejete si koupelnu, která bude příjemným a reprezentativním prostorem pro vaše dokonalé ráno i příjemný večer? Podívejte se na 3 užitečné tipy.

LED zrcadla pro skvělou atmosféru

Při ranním probuzení si ještě nepřejete být oslněni silným světlem? LED zrcadla vás každé ráno přivítají klidným světlem a intenzitu jejich svícení si sami můžete nastavit podle aktuální nálady a potřeb. Ranní hygiena a úprava tak bude vskutku příjemná. I při večerní relaxaci vám ale LED zrcadla skvěle poslouží – navodí příjemnou relaxační atmosféru, se kterou se vám podaří se nachystat na blížící se spánek. Domácí wellness je tak připraven. Dáte si relaxační vanu s hudbou?

Konec kosmetické výlohy

Moderní koupelny rozhodně nejsou přehlídkou kosmetických přípravků, a už vůbec ne výkladní skříň všech možných barev. Abyste dosáhli večerního zklidnění, zkuste se porozhlédnout, co vše může být skryto před vašimi zraky. Nábytková dvířka tak mohou umně skrýt přebytečnou kosmetiku, kterou ze skříňky kdykoliv můžete vyjmout. A je uklizeno. Najednou zjistíte, že se v koupelně cítíte mnohem lépe. Snažte se vše, co není nezbytně nutné mít po ruce, vložit do uzavíratelného nábytku.

Jednotná barva

Největší kámen úrazu koupelnových prostor je jejich nejednotná koncepce. Přitom i v tomto prostoru by měla vládnout jednota a styl. Zvolte si jednu barvu, kterou si pro svou koupelnu přejete, a tu použijte pro obklady, koupelnovou předložku, osušky a ručníky. Není potřeba barev přidávat, tuto centrální barvu již doplňte pouze základními odstíny, mezi které patří béžová, bílá nebo šedá. Moderní podoba koupelny se vám bude skutečně líbit!

Už víte, který z tipů použijete u vás doma? Nezapomeňte ani na to, že v koupelně by se mohly vyskytovat i nenáročné rostliny, které umocní pocit relaxace. Je libo například snadno udržovatelný zamiokulkas? Utvořte si v koupelně vlastní kousek nebe. 

Nezapomínejte na design / funkčnost

Od nábytku po dveře. Chcete posuvné? Poté důkladně vyberte i stavební pouzdro. Chcete prosklené dveře? Počítejte tedy s větší mírou hluku, která se bude přenášet mezi dveřmi.