Milujeme minimalismus. Jak na něj?

Když se do něj jednou pustíte, už nechcete jinak. Přezdobené interiéry nabízejí zmatek a zátěž pro naše emoce. Minimalismus? Podívejte se sami. Bude to změna!

Přesně tohle potřebujete

Co má být v kuchyni? Střídmý kuchyňský kout, který je dokonale praktický. Jídelní kout, kde hlavní roli hrají designové stolové podnože nebo rozkládací nohy. Několik židlí, které se snadno omývají. A velké svítidlo. Přesně tohle potřebuje každá kuchyň. Maximálně pak ještě malou bylinkovou zahrádku. Toť vše. Není zač. Proč to stačí?

Snadný úklid, jasná mysl

Úklid domácnosti nemiluje nikdo z nás. Přesto se této činnosti musíme pravidelně věnovat. Když máte domov plný malých drobnůstek, úklid vám zabere mnohem více času. Na všem se navíc usazuje prach, který poté dýcháte.

Minimalismus je přínosný také pro vaši psychickou pohodu. Mít zdi poseté vzpomínkami na doby dávno minulé asi nebude to nejlepší řešení. Suvenýry vám také ke každodenní pohodě nijak nepřidají. Minimalismus velí jediné – žijeme dneškem a tím, co bude.

Tolik nových nápadů!

Když si vytřídíte své věci a prostor dokonale prokoukne, můžete se dát do výmalby. Bílá je základ, hodí se ale i krémová. Do prostoru umístěte jen to nejnutnější. A pak se to stane. Najednou zjistíte, že máte velké množství různých nápadů. Na výtvarnou činnost, hudbu, pracovní záležitosti, výlet, nebo třeba osobní rozvoj. Minimalismus totiž podporuje kreativní myšlení. Máte naprosto čistou hlavu a jen tvoříte nové a nové koncepty.

V minimalismu platí jedno přísné pravidlo – pokud daná věc neslouží, pryč s ní! Stále bude vaše domácnost krásná a zabydlená. Originální kusy nábytku, nebo vlastnoruční umělecké dílo dokonale zpestří každou místnost. Není ale třeba se obkládat minulostí a přemírou drobností. Minimalismus vám prospěje po všech stránkách vašeho života. Jdete do toho?